Mistrovství České republiky mládeže v agility 2021

12.07.2022 10:50

Rok 2021 byl ještě ve znamení junior kariéry, která se ovšem chýlila ke konci. Toto mistrovství pro mě bylo mým posledním juniorským, a tak jediné, co jsem měla v hlavě bylo, abychom si to společně všichni užili a abychom přijeli domů zase ve zdraví. Jela jsem opět s oběma psíky, i když Bárný už v tu dobu moc nezávodil, chtěla jsem, aby když se mnou mnou juniorskou kariéru zahájil, poprvé se mnou stál na juniorském parkuru, aby se mnou tuto etapu i ukončil a zaběhl si své poslední běhy na mistrovství ČR. Na luxusním povrchu, skvělých překážkách a v obklopení parádních lidiček. A jak to vlastně dopadlo?

BÁRNÝ

 https://www.youtube.com/watch?v=ubTqa-tZxWU

Tak nejprve o Bárníkovi. Běhali jsme tradičně i v družstvech i za jednotlivce a Bárny se v jeho devíti letech vůbec mezi mlaďochy neztrácel. Jumping si náležitě užil, pár latěk spadlo, sem tam větší oblouček, ale pozornost, co na něj smiřovala z okolí parkuru mu opravdu dělala neskutečně dobře. Agility zaběhl jak Bůh, sice s jednou chybkou, ale krásně si vypracoval veškeré obloučky, u rozlišovačky absolutně neváhal, Bohužel díky mé diskvalifikaci v jumpingu se Bárný umístil celkově na 26. Místě ze 32 psů

 

BESTIE

https://www.youtube.com/watch?v=Cx4sp4b4BIg&t=7s

Složení: Terezie Bečvářová a Bárny, Natálie Mlejnková a Albi, Petra Schartelová a Jessie, Kateřina Hasé a Tima

Agility družstev bylo pro všechny opravdovým oříškem, spoustu psů padalo z kladiny, kvůli špatnému rozlišení povrchu překážky od povrchu, na kterém jsme běhali. Bárny byl jedním ze psů, kteří spadli, ale hned se oklepal a běh si doběhl. Ukázal rozhodčím, že i beardetky umí sbíhat zóny, a i když si občas udělal větší oblouček, než byla potřeba, neskutečně jsme si to spolu užili a v družstvech skončili na krásném 7. místě z 22 týmů.

FARI

https://www.youtube.com/watch?v=vMH3XtgR8Jg

I když si Farinka v minulých dvou letech obhájila titul 2. vicemistra ČR, jely jsme si to spolu hlavně užít a nějak hezky zakončit tuto etapu.

V jumpingu byla Fari na 12. Místě ze 33 psů s jednou chybkou na dvojskoku. Agility zaběhla čistě a byla 5. ze 33. Nádherně si vypracovala veškeré obloučky, našla si slalom, ze zastavovaných zón jsme měly rázem sbíhané, ale všechno jí krásně vyšlo, a tak se Fari umístila na celkovém 2. místě, takže si obhájila titul 1. vicemistra ČR mládeže a já si nemohla přát nic víc, než tuhle dokonalou fenečku!

 

FAKE WINNERS

https://www.youtube.com/watch?v=K8IxC2PfCP4

Složení: Terezie Bečvářová a Fari, Adéla Kožnarová a Maggie, Nikola Demeterová a Ronnie a Adéla Kubišová a Akim

Jako už několik let v řadě jsme opět hájily čest našemu názvu Fake Winners. Každoročně se nám obmění jedna členka, a tak jsme letos do týmu přibraly Adélku s Akimem, kteří byli skvělými družstevníci

V jumpingu měla Farinka jednu chybu, ale kdyby se tento běh vyhlašoval za jednotlivce, byla by na 13. místě. S týmem jsme se v tomto běhu umístily na 6. Místě z 22 týmů. V agility jsme opět všichni bojovali s kladinou, ale naštěstí už jsme byly připraveny, a tak jsme doběhly s Fari čistě. V týmu se nám sešly 3 čisté běhy, a tak jsme se umístily na krásném druhém místě. Celkově jsme tedy opět vybojovaly, a tudíž obhájily titul 2. vicemistra ČR družstev!!!

Myslím si, že svůj poslední rok jsme si užili se vším všudy a teď hurá do světa dospělých!