IABC Mezinárodní pohár plemen

16.06.2017 11:15

Mezinárodní pohár plemen (IABC) Třeboň

16.6.2017-18.6.2017

Jen ve zkratce co to vlastně IABC je :

Mezinárodní pohár plemen (IABC) je vrcholná mezinárodní soutěž agility, jejíž pravidla umožňují, aby své vrcholné výkony na parkuru předvedli zástupci široké palety různých plemen psů. IABC zahrnuje čtyři různé soutěže: soutěž plemen, dvojic, družstev a národů.Do finále plemen se za každé plemeno v dané velikostní kategorii kvalifikují nejvýše 3 nejlepší týmy z běhu Agility a 3 nejlepší týmy z běhu Jumping.

A jak si vedla Terezka s Bárnym. Bárny v Třeboni běhal krásně soustředěně, ano, měl své chvilky, ale celkový dojem? Jeden velký úspěch. První běh byly družstva. V agility doběhl s dvěma chybami a jedním odmítnutím, Jump si ale užil naplno....čistý běh a čas 4,28m/s. Nádhera:o)))

Ve dvojicích se nám až tak nedařilo. Jump doběhl jako 24/105 s čistým během, ale Agility jsme se bohužel diskli, a protože se druhá půlka dvojice diskla v obou bězích ...postup do finále nás nečekal.

V národech Bárny doběhl s čistým během 39/105. A dařilo se i ostatním Čechům, a tak ze zemí Rakouska, Slovenska, Sovětského svazu, Litvy, Španělska, Maďarska a Čech si právě český národ vyběhal vítězství.

No a v neděli se běžely běhy agilit a jumpu individual, kde se Bárny kvalifikoval z obou běhů do finále. A ta třešnička na dortu? Ve finále doběhl s čistým během jako 10/28 ze 105 psů kat. Large a sedmi národů. Nádhera, ještě teď nám pořádně nedochází, jak veliký to byl úspěch. Koukáme na videa a znovu a znovu si užíváme běhy v Třeboni. Bylo to náročné, krásné, vyčerpávající, ale Já to s Bárnym dala :o)))

www.iabc2017.cz/index